4 Eylül 2015 Cuma

Elmalı kurabiye tarifi

Malzemeler:
250gr margarin ( oda sıcaklığında )
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri (istwğe göre çoğaltıla bilir)
1 paket kabartma tozu

İçi için

* 4 adet elma
* 4 çorba kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tarçın
*  Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Öncelikle elmalar rendenin ince tarafı ile rendelenir. Üzerine şeker eklenir ve ocakta suyu iyice çekene kadar pişirilir. (Suyunun çekmesi çok önemli yoksa hamurun yapısını bozar) piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir, 1 dk . daha ateşte tutulur ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve malzemeye yavaş yavaş eklenerek kulak mememsi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamuradan orta büyüklükte bezeler yapılır ve tezgahın üzerinde oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır üzerine bir çay kaşığı kadar harçtan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar bu işlem devam edilir. 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra isteğw göre pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Beyaz severseniz daha az pişirebilirsiniz ama ozaman daha yumuşak olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder