* Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ve ya margarin125 gr
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı kadar un 2 çorba kaşığı falası )
Elmalı harç için:
* 4 adet orta boy elma ( büyük ise 3adet yeterli )
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
* Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tarçın ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğmaya bırakalım.
Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice karıştıralım. Kabartama tozu ve unu azar azar emleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Daha sonra hamurdan bir portakal büyüklüğünde bir parça alalım. Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru açıp şeritler keserek üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder